Anyatest – Kell-e segíteni a testi-lelki regenerációt?

Sokszor tették fel nekem a kérdést, hogy szükséges-e a szülés után bármilyen mozgást végezni testünk regenerációja érdekében. A várandóság, a szülés olyan jól ki van találva, testünk tökéletesen működik, ha engedik, miért pont az utána következő időszakban lenne ez másként.

Regeneráció szülés után

Az a természetes megújulás, amin testünk keresztül megy az első hónapokban egyszerűen lenyűgöző. Méhünk, hüvelyünk, gátunk, hasunk meglepő gyorsasággal képes vissza rendeződni. Az hogy ez a folyamat igényel-e külső támogatást, segítséget sok tényezőtől függ: életkor, genetikai tulajdonságok, korábbi életvitel, mozgás hiánya vagy megléte, biológiai tényezők, szülések száma, baba mérete stb.

Fontos látni, hogy ez az új anyatest test már nem az, ami a várandóság előtt volt. Nem rosszabb, nem jobb, MÁS. Az első lépés megismerni ezt a testet és meglátni benne a változás szépségét. Testünk folyamatosan változik csak ez a változás eddig nem volt ennyire szembeötlő. Gondoljunk csak bele, nem lenne túl ésszerű húszon éves testünk után epekedni életünk hátralevő részében. Minden életszakasznak megvannak a maga szépségei, egy nő akkor tud igazán kiteljesedni, ha megéli saját korát, jól érzi magát a testében. 

Testünk szülést követően

A regeneráció célja nem a szülés, a várandóság nyomainak teljes eltüntetése, az anyatesttől való azonnali szabadulás, épp ellenkezőleg. Első lépés a változás tudatosítása és ennek a természetes regenerációs folyamatnak a külső támogatása egészségünk megóvása érdekében. Hiszen ez az elsődleges cél, a lapos has csak ez után jön.

A meggyengült, szétnyílt hasfal nem csupán esztétikai probléma. A gyenge gát nem csak és kizárólag a szexben okozhat gondot. Amennyiben ezek az izmok megnyúltak, meggyengültek és nem képesek ellátni tartó funkciójukat, az különféle rendellenességek, betegségek kialakulásához vezethet, úgymint az inkontinencia problémák, a belső szervek megsüllyedése, sérv stb.

Ezeknek a területeknek a vissza építése, megóvása csak körültekintő módón, szakszerű gyakorlatok végzésével, kerülendő feladatok, rossz szokások elhagyása mellett lesz eredményes. A hagyományos erősítő gyakorlatok vagy akár még egyes jóga pózok is árthatnak, hátráltathatják a visszarendeződés sikerét.

Anyatest – Kell-e segíteni a testi-lelki regenerációt?

Tudj meg többet a szülést követő regeneráció lehetőségeiről

Jelentkezz 8 alkalmas, komplex programunkra - csak egy kattintásnyira vagy. Várunk szeretettel!