Manuálterápia

Miért ajánljuk?

 

A várandósság alatt az ízületi fellazulások miatt finom elcsúszások történhetnek a medencében, csípőben, amik mozgásos gyakorlatokkal sok esetben nem korrigálható, de a későbbiekben okozhatnak hát és derék panaszokat, a gátizom túl terhelését. Ezeket jól tudjuk kezelni integrált manuális terápiával. A szétnyílt hasizom kezelésére is vannak manuális technikák, amik kiegészítik a mozgásos gyakorlatokat, a speciális tornát.

A szülést követően az anyai test továbbra is nagy igénybevételnek van kitéve a szoptatás, hurcizás, a kevés alvás következtében. A kezelések alkalmával tudjuk csökkenteni, vagy akár teljesen megszüntetni a túlterhelésből adódó fájdalmakat és nehézségeket.
 

Integrált manuális terápia a gyakorlatban

 
Amennyiben megoldható a személyes találkozó, azt javaslom, hogy a torna megkezdése előtt kerüljön sor egy állapotfelmérésre és egy medence kezelésre. A későbbiekben a tornával párhuzamosan havi egy alkalommal érdemes kötőszöveti gerinc masszázsra és háti gerinc kezelésre jönni. Természetesen, ha bármilyen akut mozgásszervi panasz van, akkor minél előbb célszerű megkezdeni a célirányos kezelést.

A kezelések során fascia masszázst, izomenergia technikákat, smr eszközökön végzett gyakorlatokat, kineziotapet használunk, császáros szülések után hegkezelést végzünk. Minden esetben egy részletes állapotfelméréssel kezdünk, ahol különféle mozgásos tesztek segítségével felmérjük az édesanya aktuális fizikai állapotát. A kezelést és a javasolt mozgásterápiát ezeknek megfelelően állítjuk össze.

 

Speciális mozgásprogram

 
A regenerációs mozgásprogram 7 különböző nehézségű, speciálisan a szülést követő regenerációt támogató tornát tartalmaz. Minden nehézségi szinthez két videó tartozik, egy hosszabb 50-60 perc és egy rövidebb 10-15 perces. Úgy vélem, a program akkor tud a leghatékonyabb lenni, ha a hosszú gyakorlást legalább egyszer a rövid gyakorlást 5x végzed el egy hét alatt. A következő szintre akkor érdemes tovább menni, ha legalább ennyi gyakorlás volt és már nem jelent kihívást az adott gyakorlatsor. A videók egyedül is jól követhetőek, így nem szükséges hozzá élő találkozó. Amennyiben neked mégis arra van szükséged, hogy élőben gyakorolj, van lehetőség rá. Ilyenkor heti egy alkalommal találkozunk és együtt végezzük el az új gyakorlatokat, majd megkapod ezeket online is, hogy a hét többi napján önállóan az otthonodban is tud végezni. Az online gyakorlás önmagában is végezhető, nem szükséges hozzá a személyes manuális terápia, de a legjobb eredmény érdekében a kettőt együtt ajánlom.
További részleteket itt találsz: https://www.anyaszuletett.hu/online-program/
 

Árak

 

Első alkalmas, személyes állapotfelmérés és medence kezelés (60 perc) 20 000Ft
Kötőszöveti gerincmasszázs és egyéb manuális kezelés (50 perc) 17 000 Ft
Személyes gyakorlás (50 perc) (az ár az adott gyakorláshoz tartozó videó rövid és hosszú verzióját is tartalmazza) 15 000Ft
Élő online gyakorlás vagy konzultáció (50 perc) 15 000 Ft
 

Bejelentkezés, időpont egyeztetés, további információ:

 

Hortobágyi Andi: 0630 316 59 27, info@anyaszuletett.hu